Zdravko Čolić još jednom je pokazao da živi kao sav normalan svijet.

Radnici na benzinskoj pumpi kod Jagodine još prepričavaju događaj iz noćne smjene, kada im je na pumpu banuo Zdravko Čolić.

Aleksandar Radisavljević, radnik na objektu, prisjeća se kako se te noći zaustavio automobil:

  • Sipao sam gorivo i vozač je otišao unutra da plati. U tom trenutku otvorila su se vrata i iz auta je izašao Zdravko Čolić. Rekao je: “Prijatelju, hajde da popijemo po pivo”. Ljubazno sam se zahvalio, rekavši da ne mogu da pijem dok radim.

Dok je posluživao pivo čuvenom Čoli, njegove koleginice su s njim razgovarale i fotografisale se. Kuharica se umalo nije onesvijestila od sreće.

  • Sa svima je bio ljubazan – priča Radisavljević i dodaje:
  • Insistirao je da sjednem sa njim za sto, da popričamo malo. Bio sam zbunjen, ali već poslije nekoliko minuta, zahvaljujući njegovoj priči, osjećao sam se kao da razgovaram sa najobičnijim čovjekom, a ne sa živom legendom. Pričali smo o djeci, prepričavao je anegdode sa nastupa, čak je na trenutak, na naše oduševljenje, zapjevao.

Dodaje i da su svi dobili dobar bakšiš. Kaže da je u razgovoru spomenuo Čoli da njegov mlađi sin igra fudbal, te da su navijači Crvene zvezde. Ne želeći da iznosi detalje, kaže da je zahvaljujući Čolinom prijatelju dobio ulaznice za cijelu sezonu za sebe i sina.

 

Izvor:hayat.ba