Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko

Policija, vatrogasci i bravar danas su nenajavljeno obili stan porodice Ninić u Tanurdžićevoj palati u Modene 1 u Novom Sadu i prinudno iselili ovu novosadsku porodicu, saznaje 021.

Podsetimo, prilikom poslednjeg, petog pokušaja prinudnog iseljenja Slobodanka Ninić polila je benzinom stan u centru Novog Sada i pretila da će ga zapaliti.

Ona je to uradila i ovaj put, ali je sada i pretila da će skočiti sa trećeg sprata. U jednom trenutku, kada se pomerila od prozora pripadnici interventne jedinice razvalili su vrata sobe i sa vatrogascima koji su uključili šmrk upali u sobu i savladali Slobodanku. Ženu je potom Hitna pomoć iznela, dok se ona žalila na prelom ruke.

porodica Ninić, prinudno iseljenje

Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine Foto: 021.rs

Prvi put je policija, uz asistenciju bravara, uspela da uđe u stan. Bravar je oko 9 časova razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač. Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

Porodica Ninić je kredit uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravljem. Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko.

Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Smatrajući da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora.

Aktivisti Združene akcije su za 021.rs naveli i da su našli oglas za prodaju ovog stana pre nekoliko dana na nekim internet stranicama za prodaju nekretnina i da se nudi po ceni od 160.000 evra.

 

(Telegraf.rs/021.rs)