UZNEMIRUJUĆE Pas izboden nožem u glavu dok je spašavao vlasnika

962

JEDAN sasvim običan dan i šetnja sa psom je postala prava noćna mora za vlasnika njemačkog ovčara Dukea, Ginu Wensela iz Cape Towna u Južnoj Africi. Prema njemu je krenuo lopov s nožem u ruci.

Duke je odmah osjetio da je njegov vlasnik u opasnosti i hrabro se postavio ispred lopova, pokazujući mu zube. Lopov se okrenuo prema psu te ga teško ozlijedio zabivši mu nož svom snagom u lubanju, no hrabri pas nije odustao u namjeri da obrani svog čovjeka.

Iako je bio teško ozlijeđen, Duke je uspio otjerati lopova i zaštititi vlasnika, a onda se srušio na pod dok mu je krv curila niz njušku. Gino je mislio da je pas mrtav, no čim je vidio da diše, nazvao je prijatelja koji ih je odveo u organizaciju za zaštitu životinja Južne Afrike.

Glasnogovornik organizacije Allan Perrins je izjavio da je pas došao u kritičnom stanju i konstantno mu se mijenjalo stanje svijesti. Psa se sedirali i dali mu lijekove protiv bolova i napravili RTG, nadajući se da nož nije došao do mozga hrabrog psa.

Nož je bio u lubanji dublje od 7 centimetara, za milimetar mu je prošao kraj mozga prema njegovu desnom oku. Pas je odmah operiran i nož mu je izvađen.

Hrabar pas se preko noći oporavio i njegov vlasnik Gino je odmah došao po njega. Iz organizacije pretpostavljaju da je lopov htio opljačkati vlasnika, no kada je vidio da ga pas želi obraniti, okrenuo se prema njemu i htio ga ubiti.

Vlasnik je izjavio da ne zna je li ga je htio napasti ili opljačkati, ali je siguran da mu je htio ubiti psa. Duke je pokazao svom vlasniku da mu nitko ne može ništa dok je on s njim, a Gino će mu zauvijek biti zahvalan.

S obzirom na to da vlasnik nije zaposlen i nema novca, iz organizacije su odlučili da mu neće naplatiti troškove liječenja. Hrabar Duke i njegov vlasnik Gino imaju posebnu vezu i iako Gino nema novca, vidi se da su ovo dvoje najbolji prijatelji.

Allan Perrins je još dodao da to malo novca što Gino ima troši na svog ljubimca i da je njihova povezanost posebna. Spašavanje i operacija Dukea te njihov susret nakon svega je najbolji osjećaj koji možete doživjeti, izjavio je Perrins.

FOTOGRAFIJE I SNIMKE SU UZNEMIRUJUĆE, GLEDAJTE IH NA VLASTITU ODGOVORNOST

Izvor:index.hr