UBISTVO CIJANIDOM U SUBOTIČKOJ BOLNICI Medicinskoj sestri koja je mužu ubrizgala otrov preti 15 godina, a njena ODBRANA JE ŠOKIRALA SVE

733

Pred Višim sudom u Subotici potvrđena je optužnica protiv Irene Šarkanj (56) iz Horgoša za krivično delo ubistvo, saznaje “Blic”.

Optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Subotici je potvrdilo Vanpretresno veće Višeg suda, ali se na nju žalila odbrana medicinske sestre Irene Šarkanj koja je osumnjičena da je muža Ištvana Šarkanja (63) otrovala cijanidom, međutim, Apelacioni sud u Novom Sadu je odbacio žalbu.

– Optužnica je potvrđena zbog krivičnog dela ubistvo iz člana 113. Krivičnog zakona. Kao što je poznato događaj se desio u Opštoj bolnici u Subotici gde je ona zaposlena kao medicnska sestra, a žrtva je bio njen suprug. Sumnja se da je za izvršenje krivičnog dela korišćen cijanid tako što mu ga je ona prilikom medicinske intervencije ubrizgala intravenozno – kaže za “Blic” Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Medicinska sestra mužu ubrizgala otrov pa poricala sveFOTO: PROFIMEDIA
Medicinska sestra mužu ubrizgala otrov pa poricala sve

Pripremno ročište zakazano je za 24. oktobar, ali će javnost, kao i uvek, biti iz njega isključena, dok će glavni pretres biti otvoren za javnost. Za krivično delo za koje je Šarkanjeva optužena zaprećena je kazna od pet do 15 godina zatvora.

Irena Šarkanj je osumnjičena da je mužu Ištvanu 19. februara ove godine na Hitnom prijemu u subotičkoj bolnici, u kojoj je radila na Odeljenju ginekologije, dala inekciju nakon čega je on preminuio, Pokojni Šarkanj je zbog bolova doveden u bolnicu i dok su mu kolege njegove žene pružali pomoć ona je ušla u prostoriju, ubrizgala inekciju i otišla.

Isto veče je saslušana, ali i puštena kući da bi 9. marta bila uhapšena nakon što su rezultati obdukcije potvrdili sumnje da je čovek otrovan cijanidom.

izvor:blic.rs