Azru je u čuvenom filmu glumila Sinolička Trpkova, koja danas živi u Skoplju

Kada je 1988. prikazan film “Dom za vešanje” Emira Kusturice, tužna ljubavna priča Perhana i Azre bila je jedna od glavnih tema na prostoru bivše Jugoslavije. Mnogi se sećaju i golišavih scena u kojima se pojavljivala Sinolička Trpkova (53) koja je glumila Azru.

Podsetimo se jedne od scena iz filma “Dom za vešanje” u kojem se pojavljuje Sinolička Trpkova u ulozi Azre.

Trpkova, koja je rođena 1965. u Skoplju, sporadično se nakon “Doma za vešanje” u pojavljivala u serijama i filmovima, ali uloga Azre je bila najpoznatija,

Sinolička radi kao profesorka na Akademiji umetnosti u Skoplju. U intervjuu za “Večernji list” otkrila je da li se osećala kao velika zvezda nakon prikazivanja filma “Dom za vešanje”.

– Ne, jer sam bila vrlo običan čovek. Sa svakim sam se družila, a imala sam problem proceniti zašto me ljudi toliko vole, naročito muškarci. Je li to zbog filma ili zbog nekih drugih kvaliteta. Tako da je taj film ostavio isto malo bolniji trag u mom životu. Nisam bila svesna težine slave koju sam imala i koju sam plaćala posle izvesnog vremena. Kad si mlad, čist, naivan, a uđeš u takav svet, dogode se neki problemi i u privatnom životu. Ali ko bi tada bio svestan te popularnosti, čak i da imaš savetnika. Plaćaju se neke cijene posle – rekla je Sinolička.

Sinolička danas ima 53 godine Printskrin: Youtube/Sinolicka Trpkova