U Decembru nam stiže Huawei Honor V10!

11

Većina pažnje upućene kineskoj kompaniji Huawei, dolazi zbog novih modela fokusiranih na umjetnu inteligenciju – Huawei Mate 10 i Mate 10 Pro. Međutim, to bi se uskoro moglo promijeniti, jer je najavljeno lansiranje telefona Honor V10 – već u Decembru.

Prema svemu što znamo, Honor V10 će biti sljedeći telefon bez rubova koji ova kompanija izdaje. Ekran bi trebao biti 5.99inča velik sa 18:9 omjerom rezolucije. Prema informacijama GizChina, Honor V10 dolazi sa istim čipsetom kao i Mate 10 i Mate 10 Pro – Kirin 970. Kao takav, pretpostavljamo da će ovaj biti jeftinija izvedba Mate modela, kao što smo do sada i navikli od Huawei-a – svaki Honor do sada je bio flagship, dostupan za cijenu srednje klase.

Neprovjerene informacije navode kako će Honor V10 imati 6GB memorije i 64/128GB pohrane, sa 16+20MP dual kamerom i EMUI 6.0 interfejsom baziranom na Android 8.0 Oreo operativnom sistemu.

 

Izgleda da Huawei odlično odgovara telefonima konkurencije, te da su spremni napasti ih gdje najviše boli – Cijenom. Vidjećemo da li će Honor V10 uspjeti da se istakne, ali uzimajući u obzir da stiže sa hardverom poput flagshipa, veoma je vjerovatno da hoće.

Oficijelno predstavljanje bi trebalo da se desi 5. Decembra u Londonu.

 

Izvor:telefoni.ba