Sećate se rudara kog je ćerkica gurala u kolicima uz planinu? “Orlovi” su zbog njega u “Pioniru” uradili nešto SJAJNO /VIDEO/

154

Devojčica koja gura uz planinu kolica u kojima je njen otac, invalid – bila je fotografija kojom je počela prava lavina ljudskosti. Videvši tu fotografiju, divan svet se organizovao i pomogao, a onda su i naši košarkaši uradili nešto sjajno.

Podsetimo, jedan od pomoćnika selektora Aleksandra Đorđevića u stručnom štabu “orlova”, Adam Tatalović, tokom nedavnog obilaska srpskih manastira je blizu Studenice zapazio neobičnu scenu na regionalnom putu. Uzbrdica, a na njoj jedna invalidska kolica. U njima čovek, kog uzbrdo gura – ćerka.

Adam Tatalović nije baš običan košarkaški radnik. Kada smo vam ga nedavno predstavili, mogli ste da saznate da srpski baš i ne poznaje savršeno jer je rođen, odrastao i još uvek živi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali dušu našeg naroda poznaje bolje od mnogih koji su u Srbiji od malena. U košarci je od studentskih dana, pomagao je “plavima” u Indijanapolisu još kao student, voli da obilazi manastire, pa čak i sam bane po kosovskim putevima, zbunjujući tamošnje patrole svojom rešenošću. Ali, pomenuta situacija – i njega je rasplakala. Fotografiju je napravio, organizovao zajedno sa dobrim ljudima pomoć i… ta oktobarska čudesna priča “Rudar i ljubav” postala je jedna od omiljenijih čitaocima Blicsporta.

Pomoć rudaru koji je ostao invalid stigla je sa svih strana, uključili su se i selektor naše košarkaške reprezentacije Saša Đorđević i generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, a onda su posle utakmice sa Grčkom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, “orlovi” uradili nešto sjajno. Ugostili su junaka ove priče u svlačionici, ispunivši mu tako san da bude okružen našom košarkaškom reprezentacijom. Pogledajte i sami kako je to izgledalo u snimku koji je pred vama.

(Vladan Tegeltija / Darko Nikolić)

Izvor:blic.rs