RODITELJI IZ PAKLA: ‘DVIJE SEDMICE MU NISU PROMIJENILI PELENU, POČELI SU IZLAZITI CRVI…’

671

Kada je djelatnici hitne pomoći maknuli pokrivač, iz djeteta su počeli izlaziti crvi. Njegovo tijelo pronađeno je krajem augusta2017. godine, u stanu njegovih roditelja u Alta Visti, gradiću u saveznoj državi Iowi. Oboje roditelja uhapšeni su i optuženi su za ubistvo i zanemarivanje zdravlja djeteta sa smrtnim ishodom.

Par je imao još jedno dijete, dvogodišnju djevojčicu, koja je također bila u stanu kada je Sterling pronađen mrtav.

Djevojčica je bila u dobrom stanju i navodno je dobivala odgovarajuću skrb. Tužitelj Coleman McAllister na sudu je objasnio da je dječak na sebi imao istu pelenu gotovo dvije sedmice.

– Umro je zbog pelenskog osipa. Da, dobro ste čuli, pelenskog osipa – izjavio je tužitelj. 

– Pelena je bila potpuno natopljena izmetom i urinom, što je privuklo kukce koji su polagali jaja iz kojih su se razvili crvi. Sterling Koehn zbog toga je dobio teški pelenski osip, a kroz ozlijede na koži u organizam je ušla bakterija Escherichia coli – izjavio je.

Autopsijom je utvrđeno da je uzrok smrti pothranjenost, dehidracija i bakterijske infekcije. U trenutku smrti, mališan je imao samo tri kilograma.

Prema izjavi medicinske sestre Toni Friedrich koja je prva došla na mjesto događaja, otac djeteta nije pokazivao nikakve osjećaje.

– Doveo nas je u mračnu, vruću prostoriju u kojoj je ležalo beživotno tijelo djeteta. Njegova odjeća bila je sasvim skorena, a čim smo maknuli pokrivač, poletjele su muhe – izjavila je na sudu.

Jedan od svjedoka na suđenju, Jordan Clark, nekadašnji prijatelj Zacharyja i Cheyanne, na sudu je kazao da uopće nije imao pojma da je par dobio bebu, iako ih je često posjećivao.

Clark je na sudu rekao da je par od njega redovito kupovao kristalni kristalni metamfetamin, na koji su sedmično trošili između 20 i 40 dolara, prenosi 24sata.hr.

Clark je na sudu izjavio da ga je Zachary zvao istoga jutra kada je pronađeno Sterlingovo tijelo, očajan jer ne može pronaći crnu vrećicu u kojoj je držao drogu. Suđenje majci djeteta, 20-godišnjoj Cheyanne Harris odvojeno je od sudskog postupka protiv Zacharyja i počet će kasnije ove godine.

(Hayat/Foto: Facebook)