Razmislite prije nego što odrežete šiške

24

Učestalo je mišljenje da šiške pomlađuju lice i osvježavaju cjelokupni izgled, a kad vidite ženu kojoj lijepo pristaju šiške, lako je povjerovati da je to pravo rješenje i za vas. Ali, prije nego što napravite rez, trebalo bi da znate sljedeće…

1. Šiške su obveza

Želite li šiške samo zato što vam je sadašnja frizura dosadila i dosta vam je rutine, znajte da će šiške zahtijevati upravo rutinu. U većini slučajeva šiške se moraju svaki dan održavati odnosno stilizovati. Ako vam šiške ubrzo dosade, moraćete neko vrijeme čekati da kosa naraste.

2. Šiške “preoblikuju” lice

Šiške vizuelno zatvaraju čelo i tako naizgled mijenjaju oblik lica. Zato, prije šišanja valja znati šta tačno želite postići sa šiškama. Da vam vizuelno skrate čelo? Da vam lice izgleda šire? Ili uže? Imajte jasnu ideju o tome prije nego što sjednete u frizersku stolicu.

3. Važan je tip kose

Lakše je održavati šiške ako imate tanju i podatniju kosu nego ako su vam vlasi oštre, neposlušne, valovite, kovrdžave… Ako je vašu kosu teže disciplinovati u šiške, a baš ih želite, možda su bolje rješenje stepenaste odnosno slojevite šiške, a ne strogo ravan rez.

 

Izvor:nezavisne.com