Prodao bubreg da kupi iPhone, sad živi u krevetu i ne može bez dijalize

205

XIAO WANG imao je samo 17 godina kad je odlučio prodati bubreg kako bi mogao kupiti iPhone 4 jer si ga nije mogao priuštiti.

Nakon operacije, Wangu su rekli da će voditi normalan život sa samo jednim bubregom, no osam godina kasnije, 24-godišnjak teško je bolestan i ovisi o dijalizi.

Prije osam godina, iPhone 4 bio je statusni simbol u Xiaovoj srednjoj školi u kineskom Chengzhou, no on dolazi iz siromašne obitelji koja mu nije mogla priuštiti telefon, pa je odlučio prodati jednog od svojih zdravih organa.

Uz pomoć posrednika, Wang je stupio u kontakt s ljudima koji se specijaliziraju za prodaju organa na crnom tržištu i dogovorili su cijenu od 22 tisuće yuana (nešto manje od 21 tisuću kuna), što mu je bilo više nego dovoljno za željeni gadget.

Nažalost, ta nepromišljena odluka potpuno mu je uništila život.

Xiao sa 17 godina mislio je da će mu jedan bubreg biti dovoljan za preživjeti, a doktor kojeg je upoznao prije operacije potvrdio mu je da će moći voditi normalan život. Procedura je izvedena u ilegalnoj bolnici u Chenzou, i iako su je tad smatrali uspješnom, ubrzo nakon toga pojavile su se zdravstvene komplikacije.

Izvor:index.hr