Da je za nečiji osmeh ponekada potrebno imati malo volje i veliko srce, dokaz je jedna porodica iz Beograda koja je rođendan svoje ćerke iskoristila da zamoli sve zvanice da umesto poklona za njihovo dete, donesu neki komad stare gardarobe ili igračke, za one kojima je to možda i najpotrebnije – Svratištu za decu sa ulice.

Jednogodišnja Iskra i njeni roditelji koji žive u ulici Nikolaja Gogolja na Banovom Brdu u Beogradu, oduševili su sve komšije i prijatelje u ovom beogradskom naselju, kada su doneli odluku da umesto poklona za Iskrin rođendan, svi prisutni daruju neki komad odeće ili igračku koja im više nije potrebna, a sve to u ime dece kojoj je pomoć najpotrebnija, onoj koja redovno posećuju Svratište za decu sa ulice.

FOTO: INSTAGRAM/M. VUČEVIĆ / INSTAGRAM

Oni su porukom koju su zalepili na ulazna vrata zgrade u kojoj žive, pozvali sve ljude dobrog srca da prisustvuju proslavi rođendana.

– Poštovane naše komšije, u sredu 3. jula, od 18h do 21h ćemo u parkiću pored zgrade proslaviti Iskrin prvi rođendan. Posvani ste da izvedete decu i unuke na druženje, sok i zdrave slatkiše. Svećicu duvamo u 20h. Umesto poklona možete doneti nešto što vašoj deci nije potrebno, a što ćemo mi posle odneti u Svratište za decu ulice. Nije obavezno, ali ako stignete, molim vas potvrdite vaše prisustvo na broj mame Bele na broj 069/ 5xx8 – 4xx9. Nadamo se da ćemo uspeti da nikoga ne uznemiravamo dok slavimo tako važan dan uz violinu i gitaru. Puno pozdrava, Iskra sa porodicom. – stajalo je u poruci, gde je na kraju dopisano da pored odeće i igračaka, prisutni mogu doneti i školski pribor, obuću, grickalice, sredstva za ličnu higijenu.

Gest roditelja male Iskre, oduševio je sve komšije, a u istom nam je i pokazao da je ponekad potrebno samo malo da mališanima koji žive u teškim uslovima, makar na trenutak, vratimo osmeh na lice.

 

Izvor:blic.rs