Pojeo puža i ostao paraliziran: Mladić preminuo zbog oklade…

421

Australija: Prijatelji i obitelj tuguju za Samom Ballardom koji je preminuo u ponedjeljak. Prije osam godina je, zbog oklade, pojeo puža i nedugo zatim obolio od teške upale mozga

Srednjoškolska ragbi zvijezda iz Australije, Sam Ballard (28), preminuo je nakon osam godina borbe za život. On je 2010. godine, iz oklade, pojeo puža iz vrta, a kasnije je zbog toga obolio od meningoencefalitisa, ozbiljne upale mozga.

Prije nesretnog izazova, Ballard je bio obećavajući igrač ragbija u svojoj srednjoj školi. Njegova majka je u nekoliko navrata na društvenim mrežama pisala da je Sam jako zabavan i veseo mladić te da se bori protiv opasne bolesti. No, nažalost, nije ju uspio preboljeti, piše Daily Mail.

Jimmy Galvin i Michael Seasby, Samovi prijatelji, ispričali su kako je ta večer promijenila njihove živote.

Nine News Sydney

@9NewsSyd

Friends and family are mourning the death of Sam Ballard, the Sydney man who fell into a coma after eating a slug eight years ago.

– Sjedili smo zajedno na terasi i pili crveno vino, pravili smo se da smo odrasli, i tada smo vidjeli puža. Počeli smo pričati o tome da ga pojedemo, a Sam je samo to odjednom napravio – ispričao je Jimmy Galvin.

U par dana Sam se jako razbolio. Doktori su mu rekli da se zarazio parazitom koji se inače nalazi u štakorima, no puževi i gliste se njime mogu zaraziti kada jedu izlučevine štakora. Ballard je dobio meningoencefalitis i pao u komu. Iz nje se nije probudio 420 dana. 

Zbog oštećenja mozga, Sam je ostao potpuno paraliziran. Njegova majka je 2011. godine, godinu dana nakon incidenta, na svojem Facebook profilu napisala kako se Sam oporavlja.

The Project

@theprojecttv

In this special report @Lisa_Wilkinson talks to the amazing family and friends of Sam Ballard

– I dalje je isti, nasmiješeni Sam i puno se smije. Opet će hodati i govoriti, no ne znamo kad – napisala je. Dodala je kasnije kako je incident promijenio njegov život.

– To je užasno, promijenio se njegov život, moj život… Prevelika je to stvar, posljedice su ogromne – napisala je.

No, Sam se nikada nije oporavio od teške virusne bolesti. Zadnje tri godine svog života proveo je u bolnici, a nakon brojnih komplikacija preminuo je okružen obitelji i prijateljima.

Zadnja stvar koju je rekao uputio je svojoj majci:

– Volim te, mama.

 

Izvor:24sata.hr