Oproštaj policajke Azre: Bili su kao jedna duša, dok bi išli prvi na intervenciju

458

Porodice, prijatelji, kolege, građanke i građani, danas su se u sarajevskoj Općini Novi Grad oprostili od svojih heroja.

Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću odali su počast u zgradi Općine koju su čuvali i štitili, one u kojoj su položili svoje živote.

Bol u Općini i danas je bila skoro pa opipljiva.

Ubijenih kolega s tugom se prisjetila i Azra Kurić, koja je kazala da je nedavno došla u PU Novi Grad i da su je oni prihvatili kao rođenu sestru.

“Šta reći o Adisu, on je bio veliki veseljak, bio je pošten, hrabar, dobar otac, dobar sin i dobar muž. Ništa mu nije bilo mrsko da uradi. Prvi je bio na svakoj intervenciji. A Davor – Dačo dolazio je na posao minutu prije sedam, ako bi kojim slučajem došao deset minuta do sedam, šalili smo se između sebe da ćemo tog dana imati puno posla”, potreseno je pričala Azra Kurić.

Ona je dodala i kako su njih dvojica, njenih kolega iz smjene, radili osam godina zajedno, te kako su disali jednom dušom i prolazili sve skupa.

“Želim da poručim porodicama, majkama da trebaju da budu ponosni, jer su to bili policajci jedan po jedan, a mi im obećavamo da ih nikada nećemo zaboraviti”, poručila je Azra.

Izvor:radiosarajevo.ba