NE TREBAJU IM SKUPI TELEFONI I TABLETI! Deca čija je sestra umrla u nehumanim uslovima IMAJU SAMO JEDNU ŽELJU

308

Porodica Bogdan iz Kajtasova siromašna je porodica sa šestoro dece u kojoj je preminula jedina ćerka, mala Milica…

Milica je imala samo devet godina, a njeno malo srce prestalo je da kuca 23. septembra u vršačkoj bolnici, gde su lekari pokušali sve da je spasu. Ipak, u tome nisu uspeli. Na lečenje je stigla sa visokom temperaturom, bolovima u stomaku i povraćala je. Lekari su naveli i da je bila “u lošem higijenskom stanju”.

Iako se čekaju zvanični rezultati obdukcije, sumnja se da se uzrok smrti Milice Bogdan (9) iz Kajtasova, kod Bele Crkve, najverovatnije krije u tome što je pila fekalijama zagađenu vodu s bunara. Navodno, voda iz kućnog bunara u domaćinstvu porodice Bogdan nije bila za piće jer je sadržala takozvane fekalne, koliformne bakterije, što u praksi znači da je voda mogla biti zagađena fekalijama ljudi i životinja.

Milica je umrla zbog nehumanih uslova za život
Milica je umrla zbog nehumanih uslova za životfoto: Facebook / Stolar Mile

Celo selo zavijeno je u crno, a oko porodice Bogdan okupili su se dobri ljudi, u samo jednom cilju – da im pomogu da i uprkos gubitku žive život dostojan čoveka…kao što smo već pisali, apelovalo se da se za njih prikupi pomoć koja bi im obezbedila bolje uslove za život, posebno tokom zime koja je pred nama.

U ovom selu osim Bogdanovih, ima još dece koja žive na rubu siromaštva. Ipak, oni nisu kao sva druga deca.

Njima nisu potrebni skupi telefoni, tableti, kompjuteri, skupe bicikle. Mališani iz ovog sela su humanitarce zamolili samo za – golove za fudbal.

Obećanja im nisu stigla, ali se sve radi na tome da im se želja ispuni. Preče je ipak za Bogdanove uvođenje vode u kuću. Njima je po nalogu zdravstvenog centra uvedena vodu, ali samo u avliju.

Iz nepoznatih razloga izvođačima ovih radova koji su radili po nalogu centra bilo je teško da probuše zid i stave četiri metra creva i voda im je u kući. Zato oni tokom zime moraju da zavrnu ventil zbog smrzavanja i opet ostaju bez čiste vode.

Prva tura pomoći
Prva tura pomoćifoto: Facebook / Stolar Mile

Oni nisu medijske zvezde!
Oni su siromašna porodica čije je dete umrlo, čije sestrice više nema…

Njima treba pomoć dobrih ljudi. 

Oni trebaju novo kupatilo, vodu dovedenu do kuće, drva za ogrev…

Svi oni koji žele da pomognu mogu se javiti na stranici “Stolar Mile“.

Budimo humani.

 

Izvor:espreso.rs