Najveći zavodnici bivše Jugoslavije: Ovih 5 pevača žene i danas obožavaju! (VIDEO)

338

Prisetili smo se pet zavodnika s prostora bivše Jugoslavije, o kojima se i danas priča, a koji dokazuju da su pravi muškarci, poput starog vina, s godinama sve bolji.

Zdravko Čolić

U osamdesetim godinama prošlog vela Čola je bio najveća jugoslavenska pop-zvezda čije su hitove rado pevali i muškarci i žene. “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda” i “Ti si mi u krvi” samo su neki od njih. Šezdesetsedmogodišnji Sarajlija i dalje mami uzdahe dama, i redovito održava koncerte. Posebno su posećeni oni koje održava 8. marta svake godine, odnosno na Dan žena.

Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga je najbolji dokaz da žene na padaju samo na loše momke. Dobar dečko jugoslavenskog rok en rola bio je miljenik ženske publike u osamdesetima, a i danas ga prate brojne obožavateljke.

Ovaj rođeni Bjelovarčanin karijeru je započeo u grupi Riblja čarba, a potom se upustio u solističke vode i postao frontmen Bajage i Instruktora. Žene i danas rado s njim pevaju stihove pesama “Kad hodaš”, “Plavi safir” i “Sa druge strane jastuka”.

Frano Lasić

Iako je završio fakultet za inženjera, Frano Lasić se nikada nije bavio ovim poslom. Njegove brojne obožavateljke, rekle bi: “tako je i bolje”. Bez obzira je li pevao legendarnu pesmu Zagrljeni Đele Jusića, ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom Kiklopu, žene su ga volele.

U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija, te zarobio srca mnogih žena. Ovome Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom obožavateljki na manjka ni u 64 godini života.

Vlado Kalember

Osnivač i pevač grupe Srebrna krila ima plodonosnu karijeru dugu već četiri decenije. Za svoju dugovečnost na muzičkoj sceni Vlado Kalember delimično može da zahvali i svojoj neporecivoj harizmi i dobrom izgledu koja mu je obezbedio ogroman broj obožavateljica, a koje ga prate i u 66. godini života.

Goran Bregović

Goran Bregović je bio kompozitor, gitarista i vođa grupe Bijelo dugme, koja se smatra jednim od najpopularnijih sastava u bivšoj Jugoslaviji. Zato ne čudi da su ga žene od početaka karijere pratile u stopu. Šezdesetosmogodišnji muzičar danas ima i svetsku publiku koju je okupio zahvaljujući pesmama koje je pisao za poznate filmove.

Izvor: stil.kurir.rs