“Mama, neću više da idem kod psihijatra”: Mladić iz Loznice skočio sa krova šestospratnice

280

Lozničanin M. M. (29) skočio je oko 13 časova sa krova šestostpratne zgrade u Loznici, preko puta “Elektropodrinja”, nedaleko od “Zelene pijace”.

Na mesto nesreće brzo je stigla i Hitna pomoć i odvela ga u Opštu bolnicu u Loznicu. Dragana Vasiljević, portparolka te bolnice, izjavila je za “Novosti” da je mladić životno ugrožen i da je, ubrzo, upućen u Urgentni centar u Beogradu.

Drama je trajala najmanje sat vremena, pre nego što je odlučio da skoči sa visine od čak šest spratova. Telefonom je sa krova zgrade, u kojoj inače nije živeo, razgovarao sa majkom, kojoj je, navodno, govorio da će “sve biti u redu”. Na njene sugestije da mu, ponovo, treba stručna pomoć, verovatno lekarska, odgovorio je: “Kakva lekarska pomoć, neću više da idem kod psihijatara, jer jedno kažu, a drugo rade!”

Foto: Marko Jovanović

Majci je, kako nezvanično saznajemo, rekao da mora da skrati razgovor, jer mu je baterija na telefonu pri kraju. Takođe, ljudi koji su ga videli na krovu zgrade rekli su da se čuo i sa devojkom. Njoj je, kažu oni koji su slušali razgovor, rekao da je on “ne zaslužuje, da ona zaslužuje boljeg momka”. Prema nezvaničnim informacijama, dok je boravio na krovu zgrade, sa koje je skočio, u rukama je, uz telefon, držao bocu viskija.

Od jačine pada pri skoku sa šestog sprata polomio je podkolenice. Međutim, kakve su još povrede u pitanju tek treba da se utvrdi. Zašto se odlučio na samoubilački potez, pitanje je na koje tek treba da se pronađe odgovor. Na mesto gde je skočio, vrlo brzo, pojavili su se njegovi najbolji prijatelji i devojka kao i roditelji.

(Telegraf.rs/Novosti)