Vježba izgleda baš kao što se i zove

NA trbušnjake smo već odavno zaboravili, sad radimo puno više boljih vježbi za trbuh, kombiniramo ih s onima za cijelo tijelo, ali ima jedna vježba koju sigurno ne radite. A trebali biste, pogotovo ako ste od onih malo ljenijih.

Ne bježite stoga ni od lijenosti, jer vježba mrtve bube (koja izgleda baš kao što zvuči) predstavlja jedan od najjednostavnijih poteza za jačanje trbušne jezgre.

”Bez pretjeranog pritiska na leđa, jer ćete u njoj maksimalno raditi duboko skrivenim mišićima trbuha i mišićima prsa, što pomaže izgraditi čvrstu jezgru radi bolje zaštite i stabilizacije kralježnice. Osobito kada su vaši udovi u pokretu”, kaže Adam Rosante, ovlašteni trener i autor The 30-Second Body koji je ponovno otkrio ovu vježbu, a ima i varijacije kojima ćete je moći dodatno olakšati ili otežati.

Kako se izvodi

Legnite na leđa, koljena savinite pod 90 stupnjeva, da vam bedra budu okomita na pod, a ruke ispružite ispred sebe. Kod svake izmjene učvrstite mišiće trbuha, a desnu nogu i lijevu ruku istovremeno ispružite od sebe. Nogom, odnosno petom dotaknite pod, a potom se vratite u centralni položaj pa radite drugom nogom i rukom.

Nastavite s izmjeničnim stranama s ukupno 16 ponavljanja (osam na svakoj strani).

Lakša varijacija

Ruke držite ispružene, a koncentrirajte se na izmjene nogu, a kad malo ojačate uključite i gornji dio tijela.

Teža varijacija

Jednom kad svladate pokrete možete se oboružati otpornim trakama ili utezima za gležnjeve te s vremenom povećati i broj ponavljanja.

 

 

 

index fit