KAKO MAKSIMALNO ISKORISTITI GOOGLE MAPS NA PUTOVANJU?

16
Aplikacija Google Maps obavezna je na skoro svakom putovanju, a Google je razvio potpuno odvojenu aplikaciju Google Trips.

 

Ako želite all-inclusive aplikaciju za putovanja sa preporukama, načinima transporta, mogućnošću rezervacija i offline featurima, onda je to prava aplikacija za vas.

 

Ipak, ništa ne fali ni standardnim Google mapama koje već imaju mnoge feature aplikacijeGoogle Trips. Pročitajte kako da je maksimalno iskoristite na putovanju, prenosi CDM.

 

Offline režim

 

Prvo što treba da uradite jeste da prije puta preuzmete mapu mjesta u koje putujete. To će vam dozvoliti da se krećete oblašću sa GPS-om bez interneta.

 

Učitajte pravce kretanja

 

Ako, na primjer, stignete u hotel gdje je wi-fi signal slab ili nemate dovoljno memorije u telefonu da preuzmete mapu, nema brige.

 

Ako ste već pogledali pravce kretanja od mjesta boravka do znamenitosti ili lokacija koje vas zanimaju, telefon će to upamtiti čak i u offline režimu. Kada se ponovo priključite na inernet, pogledajte pravac za sljedeću lokaciju kako bi je telefon ponovo zapamtio kad budete offline.

 

Koristite funkciju My Maps

 

Sljedeći put kada pitate prijatelje na Fejsbuku da vam daju preporuke za sljedeće putovanje, sve njihove odgovore možete odmah unijeti u posebnu mapu koristeći funkciju My Maps. Možete obilježiti mjesta koja biste željeli da vidite, preporuke, ali i Instagram postove. Tako da, kad budete “lutali” određenim gradom u potrazi za dobrim restoranom, imaćete telefon pun sjajnih preporuka.

 

Podijelite svoje “bogatstvo”

 

Srećom, My Maps mogu da se dijele ako ih kreator učini javnim. Zato dodajte svoja omiljenamjesta i otkrića, i podijelite sa svojim prijateljima po povratku.

Izvor:hayat.ba