Goran je našao psa koji je mesecima živeo sa flašom u razjapljenim ustima: Zašto bi iko uradio tako nešto? (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

743

Pas se sada bolje oseća, a sve zahvaljujući humanom čoveku iz Obrenovca.

Goran Samardžić iz Obrenovca ima azil za pse u selu Draževac i već neko vreme je njegov broj dostupan svim stanovnicima ove opštine, koji vide neku životinju u opasnosti. Tako je dobio poziv da jedan pas već mesecima šeta Obrenovcem sa zaglavljenom flašom od motornog ulja u ustima.

– Odlazio sam pre par dana na prijavljenu lokaciju, ali psa nismo našli. Raspitao sam se po kraju, meštani su mi rekli da psa sa zaglavljenom plastikom u ustima viđaju duže vreme. Sve izjave meštana složile su se sa jednom činjenicom: da pas flašu nosi još od letos, najverovatnije od jula meseca – napisao je Goran na Fejsbuku.

Povređen pas Foto: Facebook/Goran Samardzić

U subotu, 3. novembra, konačno je pronašao psa. Kako kaže, izgledao je strašno, bio je u veoma lošem stanju, sa razjapljenom vilicom i flašom u ustima.

Pas je imao flašu u ustima Foto: Facebook/Goran Samardzić

– Nisam mogao da verujem da je neko psu flašu zaglavio u usta. Kad sam je isekao, videlo se da je otvor na njoj napravljen oštrim i preciznim rezom. Pas sam to nije mogao za napravi, niti tako da zagrize flašu. Čep je bio zavrnut, a unutra taloga ulja, mulja i usmrdele vode. Verovatno je pas pio vodu iz bara – objasnio je Goran.

Foto: Facebook/Goran Samardzić

Žena koja je pozvala Gorana, objasnila je da je psu uspevala da da hranu, a da je pas hrani prilazio tek kada se ona izmakne. Kaže, nesrećna životinja je sa mukom jela, nekako, sa strane je uzimala malo hrane, koliko je mogla da pojede.

Rana mu je isprana i čekaju se rezultati Foto: Facebook/Goran Samardzić

– Pas je sada zbrinut u veterinarskoj ordinaciji. Oko rane je sve obrijano i očišćeno. Rendgen snimak pokazuje oštećenje kosti i infekciju. Terapijom antibiotika prvo će se smiri infekcija i upalu mekog tkiva, a do tada se čekaju rezultati terapije – napisao je Goran na svom profilu na Fejsbuku.

Pas se sada oseća bolje Foto: Facebook/Goran Samardzić

Za sada nije poznato ko je i ubog čega ovo uradio nesrećnoj životinji, ali trenutno je najvažnije da je pas bolje i da se za sada dobro oseća.

 

Izvor:telegraf.rs