DARKO KOVAČEVIĆ “Daruvarac”, nasilnik koji je brutalno premlatio tinejdžerku Lorenu Gurlicu, u nedjelju izlazi na slobodu, potvrđeno je i sa suda.

Indexu je sada potvrđena i informacija da “Daruvarac” na slobodu izlazi bez ijedne mjere opreza.

Izlazi na slobodu bez ikakvih mjera opreza

Nasilnik koji je brutalno mlatio tinejdžerku će se tako bez ikakvog problema moći približiti žrtvi, ali i otići u Bosnu i Hercegovinu, čiji je državljanin, i tamo i ostati te tako izbjeći izdržavanje kazne u Hrvatskoj.

“Daruvarčev” odvjetnik Boris Radman pojasnio je kako su mjere opreza ukinute prije nešto manje od mjesec dana, kada je Kovačeviću određen zatvor jer je osuđen na više od pet godina zatvora.

“Kada mu je određen obligatorni istražni zatvor, nisu ukinute mjere opreza. Bile su aktualne mjere opreza i istražni zatvor. To ne ide jedno s drugim. Mi smo još tada kada mu je određen istražni zatvor dali zahtjev da se te mjere ukinu i one su i ukinute”, kazao je za Index Radman.

Hoće li “Daruvarac” pobjeći u BiH?

Pitali smo ga postoji li mogućnost da “Daruvarac” iskoristi situaciju i pobjegne u Bosnu i Hercegovinu.

“Deplasirano mi je da to tumačim. Mogu odgovarati za sebe, ne mogu za druge. Logika govori da nema razloga za to jer se tek odlučuje o žalbi na presudu”, rekao je Radman.

Može se približiti žrtvi

Pitali smo ga i ima li razloga za bojazan da će se “Daruvarac” približiti svojoj žrtvi.

“A što da vam ja tu kažem?” rekao je prvo Radman.

“Siguran sam da će se on pridržavati svih socijalnih i moralnih regula”, ipak je u razgovoru za Index dodao “Daruvarčev” odvjetnik Radman.

Pogledajte čitanje presude “Daruvarcu”

Izvor:index.hr