ČUDESAN PODVIG LEKARA Beba (1) iz vrtića dovezena bez znakova života u Institut za majku i dete, lekari uspeli da je SPASU

135

Jednogodišnja devojčica dovezena je danas bez ikakvih znakova života na Institut za majku i dete, gde su lekari uspeli da joj spasu život, saznaje “Blic”.

Kako nezvanično saznajemo, devojčica (1) spavala je u vrtiću u Vrčinu, gde je bila na privikavanju, a vaspitačica i majka nisu mogle da je probude, pa su odmah alarmirani lekari.

Zaposleni odbili da komentarišu: Vrtić FOTO: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA
Zaposleni odbili da komentarišu: Vrtić “Lane” u Vrčinu

– U Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” danas oko 13 sati primljeno je žensko dete uzrasta 12,5 meseci iz Vrčina. Posle spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka primetile su da dete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Deteta je primljeno na intenzivnu negu Pedijatrijske klinike oko 13 sati bez spontane srčane radnje i disanja. Nastavljene su mere reanimacije (oživljavanje) i uspostavljena je srčana radnja. Dete je sada na “veštačkim plućima”. Uzroci koji su doveli do ovog stanja za sada nisu poznati. Uzeti su uzorci za analize – saopšteno je iz Instituta za majku i dete.

Policija ispred ambulante u VrčinuFOTO: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA
Policija ispred ambulante u Vrčinu

Prema prvim informacijama, u trenutku kada je dete dovezeno na Institut pomislilo se da je bitka za život devojčice izgubljena. Srećom, zahvaljujući stručnost i pribranosti tima sa Instituta za majku i dete, beba je čudom vraćena u život.

Zaposleni u vrtiću “Lane” grubo su odbili da razgovaraju sa našim reporterima. U ambulanti u Vrčinu samo nam je kratko rečeno da ne znaju ništa o tome, a u policiji da je obavljen uviđaj.

 

Izvor:blic.rs