Branko iz Istre poklonio besplatno ljetovanje samohranoj majci iz Slavonije

272

BRANKO Rakovac, iznajmljivač apartmana iz Poreča, ove godine odlučio je razveseliti djecu koja nemaju prilike otići na more, pa je tako objavio dirljiv post na svom Facebook profilu.

Velikodušna ponuda čovjeka velikog srca

“POZOR i obavijest! Uskoro završava škola. Poklanjam besplatan boravak kod mene ovo ljeto, u jednom od apartmana, do 7 dana, za 3 do 5 osoba, jednoj samohranoj majci (ili ocu) s djecom. Apartman je opremljen svime što se ima i kod kuće, znači mogu si spremati objede, a imaju na raspolaganju i bazen. Ako dolaze autobusom, a slabijeg su imovinskog stanja platit ću i povratne karte. Ako žele za vrijeme boravka i na more, ja ću ih besplatno prevoziti. Za termin kada dogovorili bi se telefonom, mailom ili messengerom. Oni koji poznaju nekoga u takvoj situaciji slobodno preporučite ili me kontaktirajte. Bit će mi drago da djeca uživaju, a inače nemaju mogućnost”, napisao je Branko Rakovac.

Razgovarali smo s njim i otkrio nam je da mu se javilo dosta ljudi, a on je besplatan boravak u svom apartmanu ustupio samohranoj majci iz Županje.

“Gospođa ima troje djece i slabijeg su imovinskog stanja. Gospođa mi je rekla da će raditi na crno da im zaradi za prijevoz do Poreča, na što sam joj rekao da ne brine, da ću im platiti autobusne karte. Što mi znači 1350 kuna ako za ljeto svi mi iznajmljivači zaradimo od 10.000 do 20.000 eura? Nadam se da će i ostalih 200.000 iznajmljivača povući ovaj potez. Samo u Poreču ih je bar 3000 i da svaki 10. ustupi nekoliko dana besplatan apartman djeci koja nemaju prilike ići na more, to je već velika stvar”, rekao nam je Branko Rakovac.

Kaže kako mu je ovo prvi put da ustupljuje besplatno apartman obitelji koja nema mogućnosti ići na ljetovanje, a isto planira ponoviti i naredne godine.

“Volio bih da se uključe i ostali iznajmljivači”

“Nadam se da neću imati neugodno iskustvo ove godine i ako bude sve ok, naravno da ću i iduće godine dati apartman na besplatno korištenje. Stvarno bih volio da se i ostali iznajmljivači uključe jer bi onda cilj bio ispunjen, da usrećimo malo djecu da uživaju na moru”, rekao nam je Rakovac.

Podsjetimo, svake godine se pojavi poneki iznajmljivač s ovakvom velikodušnom gestom, a prije dvije godine je jedna gospođa iz mjesta Postira na otoku Braču pokrenula veliku akciju da se obiteljima s djecom s posebnim potrebama omogući besplatno ljetovanje. Vjera Matulić pozvala je iznajmljivače da ponude smještaj koliko mogu, nekoliko dana ili više, a odaziv je bio ogroman i svi su se okupili u Facebook grupi Iznajmljivači sa srcem te je tisuće obitelji imalo priliku besplatno ljetovati.

Sve je počelo lani: “Smjestili smo već oko 100 obitelji”

Tad smo razgovarali s Vjerom Matulić koja nam je rekla da se ovakvom odjeku nije nadala. Sve je započelo u trenutku kad je Vjera oglasila svoj apartman na Braču te pritom vidjela oglas u kojemu je netko ponudio besplatan smještaj jednoj obitelji s djecom.

“To mi je dalo ideju, pa sam odlučila staviti oglas da besplatno dajem apartman obitelji koja ima dijete s posebnim potrebama. Istu večer mi se javila obitelj iz Sarajeva i oni mi dolaze 26. kolovoza. Drugi dan sam odmah otvorila ovu grupu na Facebooku. Smjestili smo već oko 100 obitelji, odnosno i više, a uvjet je da su to obitelji s djecom s posebnim potrebama jer su te obitelji potrebite, osiromašene”, rekla je u razgovoru za Index Vjera Matulić.

Kaže kako su ih neki odmah počeli prozivati što je sa siromašnim obiteljima, međutim Vjera Matulić objašnjava kako su upravo obitelji s djecom s posebnim potrebama zbog njihova liječenja već osiromašene.

Izvor:index.hr