7 opcija pametnih telefona koje većina korisnika ne zna i ne koristi

17

Današnji pametni mobilni telefoni vam omogućuju da doprete do nekog na drugoj strani sveta, da pošaljete poruke svim prijateljima za samo nekoliko sekundi, slušate muziku, gledate filmove, surfujete interenetom. Naravno, ovo nisu jedine stvari koje vaš uređaj može. Pogledajte ove pametne trikove koje može vaš telefon, a za koje verovatno niste znali.

1. Mobilni telefon kao uređaj za osluškivanje

Mobilni telefon kao uređaj za osluškivanje

Foto: pinterest.com
Mobilni telefon možete pretvoriti u uređaj za špijuniranje ili monitor za bebu. Stavite telefon na željenu lokaciju, zatim se udaljite i pozovite telefon koji ste postavili kao uređaj za slušanje. On će se automatski javiti, a vi ćete moći da čujete šta se dešava u toj prostoriji.

2. Zaključajte telefon zauvek

Zaključajte telefon zauvek

Foto: mirror.co.uk
Mi ne znamo da li će i kad naš telefon biti izgubljen ili ukraden, a ako se to, nažalost, desi, želimo da zaštitimo naše privatne podatke od radoznalih očiju. U takvoj situaciji, ova funkcija može biti prtilično zgodna. Evo o čemu se radi: za svaku SIM karticu širom sveta, postoji 15-cifreni broj koji se zove IMEI. Ako telefon više nije kod vas i male su šanse da ga ponovo vidite, pozovite operatera i recite mu vam blokira uređaj koristeći taj broj. Ako bismo svi koristili ovaj trik, krađe telefona bi bile besmislene. Da biste videli IMEI kod vašeg telefona, pozovite *#06#.

3. Pretvorite telefon u mikroskop

Pretvorite telefon u mikroskop

Foto: youtube.com
Nema potrebe da bacate novac na skupu opremu kako iste videli predmete suviše male za golo oko. Uz pomoć malih sočiva (koje možete naći u bilo kom laseru) i pametnog telefona, možete da napravite prenosni digitalni mikroskop savršen za pravljenje uveličanih slika i posmatranja jedra ćelija.

4. Podvodna fotografija

Podvodna fotografija

Foto: youtube.com
Nisu svi današnji pametni telefoni vodootporni. Kako biste koristili svoj uređaj (koji nije dizajniran za podvodno fotografisanje) pod vodom, potrebna vam je samo polietilenska kesa, koju možete napraviti za manje od dva minuta, a uputstvo možete pronaći na YouTube-u.

5. Podesite otključavanje licem

Podesite otključavanje licem

Foto: tech-recipes.com
Postoji mnogo načina da otključate svoj Android: korišćenjem PIN-a, lozinke, obrascem itd. Međutim, postoji još jedan način koji većina korisnika ignoriše, a koji je mnogo sigurniji od lozinke: otključavanje licem. Da biste ga uključili, idite na “Settings”, skrolujte do “Security”, odaberite “Screen lock” i onda opciju koju želite.

6. Pravljenje holograma

Pravljenje holograma

Foto: youtube.com
Volite li magiju? Uz malo strpljenja i kreativnosti, možete stvoriti neverovatne 3D holograme pravo iz budućnosti.

7. Produžite život pametnog telefona

Produžite život pametnog telefona

Foto: wittyfeed.com
Vremenom, ulaz za punjač sakuplja prašinu i prljavštinu. Ta prljavšina je jedan od najčešćih razloga kvarenja mobilnih telefona. Da biste ovo izbegli, redovno ga čistite tako što ćete napuniti špric vazduhom, ubaciti iglu u ulaz i istisnuti vazduh. Na ovaj način ćete ukloniti prljavštinu i produžiti život svom telefonu.
Napomena: Nemojte koristiti vodu.
Izvor:fokuzz.com