Tinejdžerica vršnjakinju vukla za kosu i udarala u glavu, skupina djevojaka sve snimala i navijala

VIDEO u kojem nasilnica tinejdžericu vuče po travi čupajući joj kosu, pa je brutalno udara u glavu, počeo se širiti internetom.

15-godišnju Abbie McCarthy napala je vršnjakinja, a skupina djevojaka ovaj incident je snimala i navijala.

Abbina majka Carly priznala je kako je njezina kći bila prisiljena promijeniti školu u travnju zbog nasilja kojem je bila izložena u razredu.

“Gurali su je i stavljali joj ljepilo u kosu”, otkrila je Carly, majka četvero djece koja se kod kuće u Manchesteru brine o autističnom sinu.

“Stalno je bila uplašena. Prošloga tjedna ju je skupina od oko 15 nasilnika okružila na livadi u blizini doma.”

U 56-sekundom videu koji možete pogledati OVDJE tinejdžerica nekoliko puta udara Abbie u glavu i viče: “Razgovaraj opet o meni s ocem. Usudi se. Mrtva si!”

Zatim se Abbie udaljava, a skupina nasilnika je slijedi, snimaju kako krvari i ismijavaju nesretnu djevojku koja je na rubu suza.

“Jedna djevojka ju je gurnula na pod i počela vući za kosu. Dok je bila na koljenima udarana je u glavu nakon čega je došla doma jecajući i priznala mi da je pretučena”, ispričala je Carly koja je cijeli slučaj prijavila policiji nakon što je vidjela video koji se počeo širiti Snapchatom.

“Bila sam užasnuta. Abbie je imala na glavi ogromnu izraslinu. Liječnik je rekao kako je došlo do povrede kralježnice zbog naglog pokreta glave”, rekla je Carly koju je video šokirao, ali inzistira da ga ljudi pogledaju.

“Nasilnici se ne bi smjeli izvući nakon ovoga. Trebali bi se sramiti i promisliti dva put prije nego pomisle ponovno na nešto takvo”, upozorava.

Statistika Nacionalnog centra za prevenciju nasilja kaže kako tek jedan od pet učenika prijavljuje zlostavljanje. Tijekom 2016. i 2017. zabilježeno je više od 24.000 savjetovanja sa zlostavljanom djecom.

 

Izvor:index.hr