Home Svastara Dojila na tribini pa bebu udarila loptica u glavu – pala je...

Dojila na tribini pa bebu udarila loptica u glavu – pala je u komu

0
0

Nakon teških šest tjedana provedenih u bolnici, tromjesečna beba McKenna Hovenga koja je zadobila teške ozljede mozga kada ju je u glavu pogodila lopta, konačno je puštena kući.

Malenu McKennu majka Kassy je dojila na tribinama za vrijeme utakmice softballa, u mjestu Shell Rock, u američkoj saveznoj državi Iowi. U jednom trenutku, prejako bačena lopta preletjela je preko zaštitne ograde i pogodila novorođenče u glavu.

Djevojčica je hitno helikopterom prebačena u lokalnu bolnicu i operirana.

Vintage Goalie Brand@VintageGoalie

As a dad, I can't imagine.
Healing for McKenna https://www.youcaring.com/mckennahovenga-1181596  via @youcaring

Healing for McKenna

On Wednesday, May 2, seven week old McKenna Hovenga was struck in the head by an overthrown softball during her Daddy's softball game. McKenna was life flighted to St. Mary's Hospital at Mayo Clinic…

youcaring.com

– Lopta je letjela preko ograde – i pogodila prvo McKennu ili majku. Nismo sigurni jer se sve dogodilo nevjerojatnom brzinom – napisala je administratorica Facebook stranice Healing for McKenna, objavljenoj s ciljem prikupljanja pomoći za podmirenje troškova McKenninog liječenja.

U bizarnoj nesreći, djevojčica je pretrpjela teške ozljede mozga – frakturu lubanje i unutarnje krvarenje koji su izazivali kontinuirane i teške napadaje. Stanje je tjednima bilo kritično, a liječnici su se bojali da će ozljeda ostaviti trajne posljedice.

KCRG

@KCRG

Happy to see signs of progress with baby McKenna! http://www.kcrg.com/content/news/Baby-McKenna-recovering-from-softball-injury-483222551.html 

Baby McKenna recovering from softball injury

A baby girl from Waverly hit in the head by a ball at a softball game is showing signs of progress.

kcrg.com

Liječnici su ustanovili da napadaje izazivaju oštećenja u područjima mozga koja upravljaju motoričkim vještinama i razvojem. Različitim tretmanima i kombinacijama lijekova, naposljetku su uspjeli stabilizirati stanje i smiriti moždanu aktivnost, pa je McKenna puštena na kućnu njegu.

Obitelj nikoga ne krivi za to što se dogodilo.

– Nesreće se događaju i ovo je jedna stravična slučajnost – kažu.

 

Izvor:24sata.hr