Home Svastara HITNU PLATILI SKUPLjE OD TAKSIJA: Vožnja do bolnice 30 evra

HITNU PLATILI SKUPLjE OD TAKSIJA: Vožnja do bolnice 30 evra

0
0

Za porodicu penzionera B.P. iz Bara koji je zbog jakih bolova prevezen iz centra grada do Opšte bolnice kolima hitne pomoći, usledio je dodatni šok kada su im tražili da prevoz plate 30 evra

Za porodicu penzionera B.P. iz Bara koji je zbog jakih bolova prevezen iz centra grada do Opšte bolnice kolima hitne pomoći, usledio je dodatni šok kada su im tražili da prevoz plate 30 evra.

Supruga pacijetna, M.P. platila je i tražila račun, koji joj, nisu dali.

– Brat i supruga su me poveli u hitnu. Bolovi su bili jaki. Lekar u ovoj službi rekao je da moram u bolnicu te da idemo kolima hitne pomoći. Međutim, tokom vožnje rekli su nam da trebamo platiti 30 evra. Novac su uzeli, priznanicu nisu dali, kaže penzioner dodajući da je njegova supruga u bolnici negodovala jer je plaćen prevoz kolima hitne pomoći.

– U večernjim satima, vozač kola hitne pomoći je došao u bolnicu i vratio 30 evra. Da moja supruga nije reagovala, negodujući glasno, to bi verovatno tako prošlo, kazao je sagovornik “Novosti”.

U Službi hitne pomoći u Baru, “Novostima” je rečeno da se prevoz kolima hitne pomoći ne plaća za osiguranike Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

– Stranim državljanima kojima se pruži usluga u Službi hitne pomoći i koju plate mora se izadati račun, rečeno je u ovoj službi.

Inače od prostorija Hitne pomoći do Opšte bolnice ima nepunih četri kilometra.

Nemili događaj je bio krajem aprila, a penzioner B.P. izneo ga je u javnost nakon što je izašao iz bolnice, sa namerom da upozi na nedopustive pojave u društvu.

Izvor:novosti.rs