Home Ljepota i Zdravlje Nerviraju Vas svakodnevni Podočnjaci? Evo način kako ih smanjiti ili ukloniti!

Nerviraju Vas svakodnevni Podočnjaci? Evo način kako ih smanjiti ili ukloniti!

0
0

Umorne i netečene oči najčešći su problem kod žena koje rade stresan posao, ali manjak sna i previše sunca također su jedan od glavnih uzročnika podočnjaka. Ukoliko vjerujete da ćete kremom pobijediti tamne mrlje ispod očiju, obratite pažnju na njezine sastojke. Međutim podočnjaka se možete riješiti i nekim preparatima iz kućne radinosti!

Latice ruža

Svježe latice ruža također smanjuju natečenost očiju. U posudu s hladnom vodom natopite latice. U vodi ih držite otprilike deset minuta, a nakon toga ih stavite na oči i držite desetak minuta.

Svježi krastavci

Svježi krastavac narežite na kolutiće i stavite na neko vrijeme u frižider. Nakon toga ih nanesite na oči i ostavite deset do petnaest minuta. Ohlađene filter vrećice čaja od kamilice će vam također pomoći u borbi protiv natečenosti očiju.

Smjesa jogurta i meda

Pomiješajte jednu žlicu običnog jogurta i jednu žličicu meda. Dobivenu smjesu nanesite na područje oko očiju i držite petnaest minuta. Nakon toga područje oko očiju isperite mlakom vodom.

Prehrana

Podočnjaci i natečenost očiju često su posljedica neprospavanih noći jer koža tijekom noći skuplja previše tekućine koja se nakuplja i u očima i ne stigne se prebaciti u ostale dijelove tijela. Naravno, u rješavanju tog problema pomoći će vam i regulacija prehrane. Stoga, smanjite unos soli, alkohola i kofeina, a pojačajte unos obične vode.

Korektor za podočnjake

Ukoliko podočnjake prekrivate korektorom, obratite pažnju na boju jer ona treba biti dvije nijanse svijetlija od one koju stavljate na ostatak lica. Tijekom nanošenja pripazite da između podloga ne napravite prijelaz.

Foto: Stefan Redel/Shutterstock