Home Ljepota i Zdravlje Koštice MARELICE kao lijek najbolje su za ..

Koštice MARELICE kao lijek najbolje su za ..

0
0

Većina nas zna da su marelice pune vitamina i minerala, a zbog niskog udjela kalorija koriste se u voćnim salatama kao zdrav i ukusan obrok. Pune su magnezija i željeza te vitamina A, C, B2 i B3. No, što s košticama iz marelice? Jeste li čuli da plod iz koštica marelice obiluje vitaminom B17 koji nam može pomoći u borbi protiv raka?

Biokemičar Ernest T. Kerbs sredinom je prošlog stoljeća iz koštica marelica izdvojio tvar za koju se kasnije ispostavilo da može pomoći u liječenju raka tako da razbija stranice tumora! Radi se o vitaminu B17 koji se još naziva i laetril ili amygdalin.

Iako je dokazao da vitamina B17 može pomoći kod liječenja raznih oblika raka, on biva ismijan. Osim što je vitamin B17 kao lijek proglašen besmislicom, američka organizacija za hranu i zdravlje, proglasila ga je toksičnim zbog toga što sadrži cijanid.

Iako se u plodu koštice nalazi cijanid njegov utjecaj je zanemariv s obzirom na količinu koštica koju pojedemo. Naime, svakodnevnom uporabom u naš organizam unosimo brojne količine toksina koje su u minimalnim količinama zanemarive.

Postoje razne teorije zavjere, tj. da zemlje nekih farmaceutskih industrija namjerno koče razvoj ovog prirodnog i učinkovitog lijeka. Zbog toga što je on lako dostupan svima i farmaceutske industrije bi tako ostale bez velikih prihoda koji se svake godine slijevaju od prodaje lijekova protiv raka.

Korištenje vitamina B17 u ljekovite svrhe zabranjeno je u SAD-u i u Australiji.

Među liječnicima bilo je mnogo entuzijasta koji su godinama proučavali plod iz koštica marelica te je u praksi puno puta potvrđeno da se uz pomoć njih izliječio velik broj ljudi. Ustanovljeno je također da Eskimi najviše konzumiraju namirnice bogate vitaminom B17 i najmanje obolijevaju od raka.

Koncentracija vitamina B17 najveća je u plodu koštice marelice! Ona sadrži i toksične otrove kao što su cijanid i benzaldehid, ali u kombinaciji s glukozom oni nemaju nikakvo djelovanje.

Kako djeluje vitamin B17 na stanice raka?

Za rast stanica tumora potrebna je glukoza. Kada konzumirate namirnice bogate vitaminom B17, stanice raka prerađuju glukozu iz vitamina B17 uz pomoć enzima beta-glukozidaza i oslobađaju cijanid koji ih u isto vrijeme ubija! Stanice raka žele glukozu iz vitamina B17, a nakon što se ona oslobodi, one bivaju ubijene!

Preventivno, dovoljno je redovito konzumirati namirnice bogate ovim vitaminom.

Što se tiče konzumiranja ploda iz koštica marelica, dovoljno ih je pojesti onoliko koliko biste pojeli marelica dnevno. Maksimum bi bio do 7 plodova dnevno.

Ako se liječite protiv raka, trebali bi uzimati do dva ploda svakih sat vremena. Najbolji utjecaj imat ćete ako jedete do 5 plodova na svakih sat vremena cijeli dan. Ipak, nemojte unositi više od 35 plodova koštica na dan.

Vitamin B17 nalazi se u velikom broju namirnica, a pravi put je otkriven u gorkom bademu. Možete ga pronaći još u trešnjama, kupinama, ribizlu, košticama šljivama, kruškama i jabukama, u gorkim bademima ili indijskom oraščiću. Manja koncentracija nalazi se u malinama, jagodama, dunji, mahunarkama i sjemenkama lana.

Do danas je zabilježena izlječivost mnogih konzumirajući ove plodove. Bitno je da je organizam što manje oštećen zračenjem ili kemoterapijom, a uz to važno je dovesti i cijeli metabolizam u sklad. Pouzdajte se u ove minijaturne plodove koji mogu izliječiti vaše tijelo.

Autor: M.L., Foto: Young Apricot/freeimages