Home Svastara Pijani lekar nije pomogao pacijentkinji iz Vranja koja je nakon toga umrla,...

Pijani lekar nije pomogao pacijentkinji iz Vranja koja je nakon toga umrla, ovo je trenutno njegova kazna

0
0

Lekaru Hitne pomoći Zdravstvenog centra u Vranju koji, kako se sumnjiči, nije mogao da pruži adekvatnu pomoć na terenu pacijentkinji koja je brzo preminula, jer je imao 1,2 promila alkohola u krvi, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, piše jugmedia.rs.

V.d. osnovnog javnog tužioca Milica Petković, kaže da je lekar N. S. saslušan u prisustvu branioca,a na predlog tužioca, sud je odlučio da mu se odredi pritvor do mesec dana.

– Očekujemo rezultate nalaza Zavoda za sudsku medicinu i kada ih dobijemo, moći ćemo da pružimo više informacija – rekla je Petkovićeva.

Lekar imao 1,2 promila alkohola u krvi, Foto-ilustracija: freeimages.com/neosiam

Podsetimo, pacijentkinja iz naselja Sobina u Vranju, preminula je u noći između petka i subote nakon intervencije lekara, koji je, kako se tvrdi, bio pijan, a doktor je odmah nakon incidenta priveden.

OTPUŠTANJA

O ovom incidentu obavešteno je ministarstvo i niška zdravstvena inspekcija, dok je lekar suspendovan sa posla sa zahtevom za otkaz, a odmah su smenjene načelnica Hitne pomoći u Vranju Danijela Ilijev i glavna sestra u ovoj službi.

JEDAN U NIZU TEŠKIH PREKRŠAJA PROFESIJE

Ovo je samo jedan u nizu incidenata u vranjskom zdravstvenom centru. Službi Hitne pomoći je 5. januara ove godine pacijent na auto-putu ispao iz vozila i poginuo, kasnije je osoblje ZC optuženo za smrt bebe, kao i za smrt žene kojoj nije na vreme ukazana pomoć.

 

(Telegraf.rs / Izvor: jugmedia.rs)