Pijani lekar nije pomogao pacijentkinji iz Vranja koja je nakon toga umrla, ovo je trenutno njegova kazna

Lekaru Hitne pomoći Zdravstvenog centra u Vranju koji, kako se sumnjiči, nije mogao da pruži adekvatnu pomoć na terenu pacijentkinji koja je brzo preminula, jer je imao 1,2 promila alkohola u krvi, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, piše jugmedia.rs.

V.d. osnovnog javnog tužioca Milica Petković, kaže da je lekar N. S. saslušan u prisustvu branioca,a na predlog tužioca, sud je odlučio da mu se odredi pritvor do mesec dana.

– Očekujemo rezultate nalaza Zavoda za sudsku medicinu i kada ih dobijemo, moći ćemo da pružimo više informacija – rekla je Petkovićeva.

Lekar imao 1,2 promila alkohola u krvi, Foto-ilustracija: freeimages.com/neosiam

Podsetimo, pacijentkinja iz naselja Sobina u Vranju, preminula je u noći između petka i subote nakon intervencije lekara, koji je, kako se tvrdi, bio pijan, a doktor je odmah nakon incidenta priveden.

OTPUŠTANJA

O ovom incidentu obavešteno je ministarstvo i niška zdravstvena inspekcija, dok je lekar suspendovan sa posla sa zahtevom za otkaz, a odmah su smenjene načelnica Hitne pomoći u Vranju Danijela Ilijev i glavna sestra u ovoj službi.

JEDAN U NIZU TEŠKIH PREKRŠAJA PROFESIJE

Ovo je samo jedan u nizu incidenata u vranjskom zdravstvenom centru. Službi Hitne pomoći je 5. januara ove godine pacijent na auto-putu ispao iz vozila i poginuo, kasnije je osoblje ZC optuženo za smrt bebe, kao i za smrt žene kojoj nije na vreme ukazana pomoć.

 

(Telegraf.rs / Izvor: jugmedia.rs)