Home Svastara MEDICINSKI FENOMEN Dječaku sa teškim opekotinama davali JEDAN ODSTO ŠANSE da će...

MEDICINSKI FENOMEN Dječaku sa teškim opekotinama davali JEDAN ODSTO ŠANSE da će preživjeti, nakon deset operacija stao na noge

0
0

Mehmed Meho Šabić (13) iz Gračanice uistinu je mali heroj, pravi medicinski fenomen.

Dovoljno je reći da se izborio za život, na neizmjernu radost svojih roditelja Nedima i Albinke, iako su mu ljekari davali svega jedan odsto šanse da će preživjeti nakon požara 15. jula prošle godine u kojem mu je izgorjelo 66 odsto tijela. Izdržao je što ne bi ni odrasli, mnogo jači od njega.

Meho, kojeg odmila zovu Beton, prošao je deset teških operacija presađivanja kože, izdržao je 79 narkoza.

– Deseta operacija, nadamo se i posljednja, uspješno je obavljena na Klaićevoj klinici u Zagrebu. Meho je, nakon što se probudio iz narkoze, ustao sam na svoje noge. Sada mu je i lijeva ruka ispružena, kao i prsti. Svi smo presrećni – kaže Mehin otac Nedim.

Hrabrom dječaku svakodnevno stižu riječi podrške i ohrabrenja od njegovih sugrađana. Ponovo ga, kao i u februaru ove godine, čekaju da stigne kući, da mu prirede doček i požele brz oporavak.

Osmana Adžemovića, koji je Mehu uspio izvući iz vatrene stihije, Gračanlije su zbog herojstva predložile za opštinsko priznanje Zlatna značka, a dječak mu je već uručio pisanu zahvalnicu.

 

Izvor:srpskainfo.com