Home Svastara UZNEMIRUJUĆE! FOTOGRAFIJA KOJA JE ŠOKIRALA SVIJET: Predozilrali se heroinom dok su dječaka...

UZNEMIRUJUĆE! FOTOGRAFIJA KOJA JE ŠOKIRALA SVIJET: Predozilrali se heroinom dok su dječaka vozili u školu…

4
0

Policija u američkoj državi Ohio objavila je uznemirujuće fotografije nevjenčanog bračnog para koji se onesvijestio nakon predoziranja heroinom u automobilu u kojem je bio i dječak kojeg su vozili u školu, javlja Daily Mail.

Zvaničnici tvrde da su fotografije objavili s ciljem podizanja svijesti kod javnosti o opasnosti koje nosi konzumiranje droge. Prema posljednjim procjenama, u SAD je korištenje opojnih droga kao što su heroin i morfin poprimilo oblik epidemije.

Samo u državi Ohio, koja prednjači po broju ovisnika u SAD, je prošle godine od predoziranja umrlo 3.000 ljudi, u prosjeku osam dnevno.

droga-par-3

– Mi smo svjesni da neki mogu biti uznemireni zbog ovih fotografija, ali je krajnje vrijeme da se javnost suoči sa istinskim posljedicama konzumiranja opojnih droga, saopštili su iz policije.

Fotografiju je snimio policajac koji je primijetio crni Ford Explorer parkiran pored puta.

droga-par-2

Kada je prišao vozilu unutra je zatekao muškarca koji je govorio nerazgovijetno, dok je žena potpuno bez svijesti ležala na suvozačevom mjestu.

Muškarac je identifikovan kao James Acord, dok se žena zove Rhonda Pasek. Dječak, koji se također nalazio u automobilu, je Rhondin četvorogodišnji sin.

droga-par-1

Njih dvoje su odmah odvezeni na detoksikaciju, dok je dječak predat socijalnoj službi.

Bračni par je poslije uhapšen i protiv njih je podignuta optužnica.

Izvor: fokus.ba