Home Showbiz O njegovom gestu priča region: Balašević zastao na pola pjesme i uradio...

O njegovom gestu priča region: Balašević zastao na pola pjesme i uradio nešto neočekivano

0
0

Poznati kantautor Đorđe Balašević nastupio je sinoć u Zagrebu i jednim postupkom oduševio sve. O tom gestu priča cijeli region!

Naime, Đole je pred mnogobrojnom publikom u Areni zapjevao pjesmu “Neki novi klinci”, a onda je u jednom trenutku zastao i uradio ono čemu se niko nije nadao.

Navikli smo da na njegovo koncertu čujemo: “…Tad sam dobio par mandarina i malog bijelog zeca”, i da prema bini poleti plišana igračka. Sada je Balašević odlučio da uzvrati.

-E, sada je dosta! 20 godina vi mene gađate zečevima, e sad ćete mi platiti za sve – rekao je on, a zatim su izašli ljudi sa punim korpama plišanih zečeva i počeli da gađaju publiku.

Niko nije mogao da vjeruje šta se dogodilo. Publika je vrištala od sreće, a cijeli region ostao je oduševljen ovim gestom.

Onda je nastavio da pjeva, i na samom kraju ove prelijepe pjesme, dodao je:

-Pa ćete vi mene gađati zečevima… To su krenuli Igor i Marijana, Marijanu smo zaproslili u Ledenoj dvorani (Zagreb).

Podsetimo, Igor je tada poželio da svoju djevojku zaprosi na Balaševićevom koncertu. Pitao ga je da li može to da uradi, Đole mu je naravno dao odobrenje, a onda se Igor uplašio.

-Ja ne smijem, pitaj je ti – rekao je.

– Marijana, udaj se za nas – čuvena je rečenica koju je Balašević tada izgovorio kako bi pomogao Igoru.

Marijana i Igor su prvi bacali plišane zečeve i slali poruke Balaševiću, i baš zbog njih je ovaj gest sa zečevima urađen u Zagrebu.

 

Izvor:avaz.ba